Buss

Vår skolbuss körs av Starbussar, Ängelholm. Skolbussen kör skolbarnen under läsåret och vi använder också bussbolaget till andra resor och utflykter både i skolan och förskolan.

Skolbussen är till för de barn som är berättigade till skolbuss, det vill säga de som har längre än 2 km från sin folkbokföringsadress till skolan. Skolbussen rutt läggs för att barnen totalt ska få så kort sträcka till skolan som möjligt. Vi hämtar inte upp utanför varje dörr, utan precis som en linjebuss har vi stop på vägen som barnen måste ta sig till. I år har vi många bussbarn, det innebär att bussen är helt full vissa dagar. Av den anledningen kommer vi inte att ha plats för kompisar som vill följa med bussen hem för att leka.

Viktigt är också att barnen har reflexvästar när de väntar på bussen. De syns jättedåligt i gryning och skymning om de inte har det.

Vi har också en liten vit 8-sitsig buss på förskolan och skolan, som vi kan använda till utflykter med ett mindre antal barn.

Här kommer hålltider för skolbussens morgontur alla dagar, tänk på att tiderna kan ändras efter de första veckorna. Beroende på antalet barn och tur kan den ta lite olika lång tid.

Frillestad 7.00

G:a Tågarpsvägen 7.10

Tjutebrovägen 7.15

Ormastorpsvägen 7.20

Tjutebrovägen  7.25

Äskatorpsvägen 7.35

Tomatenshus 7.45

Kvistofta     7.50

Bussen ankommer sedan till skolan lagom till skolstart kl. 8.00.

Telefonnummer till busschauffören: 070-6203525

Tänk på att vara ute i god tid till skolbussen. Det är viktigt att ni ringer bussen om ert barn inte ska med, så att den inte står och väntar i onödan.

Buss hem från skolan kommer att avgå följande tider:

Ti

Trollgården/Hålabäck 13.35     Grönadal 13.50